Jobba hos oss

Kom med och utbilda morgondagens yrkesproffs! Axxell finns på sju orter och utbildningar unga och vuxna till över 30 olika yrken.

Vi är Axxell

Vi erbjuder dig en arbetsplats där hållbarhet genomsyrar vår verksamhet. Du blir en del av en arbetsgemenskap bestående av en engagerad och kunnig personal med ett branschöverskridande kunnande. Du får vara med och göra ett jobb som har betydelse för att säkerställa ett gediget yrkeskunnande i Finland.

Vi söker

Om Axxell

Axxell ordnar yrkesutbildning för både unga och vuxna och därtill ordnar vi integrationsutbildning samt yrkesutbildningar riktade till invandrare i huvudstadsregionen. Totalt utbildar Axxell över 5000 studerande per år, varav ca 3500 studerar till en examen och övriga deltar i integrationsutbildning eller kortare kurser. Årligen avlägger våra studerande närmare 1000 examina i över 30 olika grund-, yrkes- och specialyrkesexamen. Axxells förvaltningsspråk och huvudsakliga utbildningsspråk är svenska, men vi ordnar också flera tvåspråkiga utbildningar (svenska/finska) och också helt finskspråkiga utbildningar. Integrationsutbildningen ordnas på finska. 

Vad erbjuder vi dig

I Axxell erbjuder vi personalen många olika arbetsplatsförmåner. Vi erbjuder dig:

  • Utvidgad företagshälsovård
  • E-passi flex motions-, kultur- och välmåendetjänster
  • Cykelförmån
  • Belöningssystem
  • Omfattande IT-stöd, moderna och ändamålsenliga verktyg
  • Utvecklad e-learning
  • Må bra-verksamhet

Hållbar utbildning

Axxell är Svenskfinlands största yrkesutbildare med över 5000 studerande, varav ca. 3500 studerar till en examen och övriga deltar i integrationsutbildning och kortare kurser. 

Vi erbjuder dig en arbetsplats där hållbarhet genomsyrar vår verksamhet. Du blir en del av en arbetsgemenskap bestående av en engagerad och kunnig personal med ett branschöverskridande kunnande. Du får vara med och göra ett jobb som har betydelse för att säkerställa ett gediget yrkeskunnande i Finland.

Rekryteringsprocessen

De lediga jobben publiceras i rekryteringssystemet Laura och söks elektroniskt med ansökningsblanketten som finns i slutet av varje ledig befattning. De obligatoriska uppgifterna i blanketten har märkts med en asterisk. Normalt sett ber vi att den sökande ska bifoga sin CV och en skriftlig fritt formulerad arbetsansökan. Övriga betyg och intyg som behövs för att bestyrka behörigheten ber vi om senare. Ifall övriga bilagor behövs redan i samband med ansökan finns det uttryckligen skrivet i annonsen. 

Undervisningspersonalens behörighet finns beskrivet i förordning om behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet (986/1998). Det är viktigt att du svarar på alla frågor om behörighet i ansökningsblanketten. Ifall det inte finns sökande som uppfyller behörighetskraven kan en obehörig väljas till befattningen för viss tid.

Vid anställning av personal görs utifrån ansökan och en personlig intervju en helhetsbedömning av de sökandes lämplighet och förslag på anställning görs. I helhetsbedömningen kan också ingå andra uppgifter som till exempel olika arbetsprov eller förhandsuppgifter. I anställningsprocessen deltar oftast rekryterande chefer och eventuellt andra personer. Anställningen görs av enhetschef, rektor eller VD beroende på vilken befattning det handlar om.